Tárgy: Corentin & Vania | nous nous rencontrons par hasard Szomb. Jan. 18, 2014 11:48 am
From Brussels, with love
Énekelni valami olyasmi, ami szívből jön. Valami hihetetlenül őszinte, ami csak akkor élvezetes, ha magával ragad a dallam, a szöveg egyaránt. Hittem régebben, hogy a zene a mások privilégiuma. Úgy értem, hogy nekik szabad kimenniük az utcára, és dalra fakadni vidáman, míg én bent ülök a szobámban, a függöny beárnyékol mindent, és csak én vagyok a zongorával meg a saját, gyerekes képzelgéseimmel. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd én állok ki a közönség elé, és feszítem meg a hangszálaimat azért, hogy elkápráztassam a hallgatóságot. Ők pedig fojtott csendben ülnek, és rám szegezik bíráló tekintetüket. Ezzel nem számoltam, amikor jelentkeztem ide. Azt hittem, csak énekelek, ők tapsolnak, aztán vége. Mint apám beszédeinél. Valójában senki sem figyelt, vagy aki figyelt, az nem értette, miről is hadovál ez a kopaszodó, ötvenes fickó, de a végén mindig tapsoltak, aztán beszálltak a luxusautóikba, majd hazamentek. De nem. Ez a közönség figyel, hallgat, együtt lélegzik a muzsikával, és a végén hálás tekintetekkel, felszabadult mosolyokkal, már-már ovációval fogadnak. Nem értem még, hogyan lehetséges ez. Úgy tekintenek rám, mintha az életük változott volna meg egy-egy elénekelt sorral, egy basszusfutammal, a dübörgő lábdobbal és az A-mollból C-dúrban oldódó akkordokkal. Valami olyan gyönyörű jelenség ez, ami még ebben az érzéketlen, apró testben is milliónyi dolgot indít el. A megilletődöttségem csalja ezt az őszinte, meghatódott mosolyt az arcomra. Egyszer csak egy bizsergést érzek, és hirtelen szétárad bennem, minden porcikámban ott van.
Egy meghajlást követően elhagyom a színpadot, és a bárpult felé veszem az irányt. Valójában, nincs is színpad, csak a kávézó-pizzéria egyik üres részén beszerelték az elektronikát, a hangfalakat, a másik részre pedig áthúzták az asztalokat és székeket, így kialakítva a nézőteret. Itt a pultnál ücsörögve én is csak olyan vagyok, mint a többi utas. Néhányan oda is jönnek beszélgetni, és habár az elején sejtelmem sem volt, miért teszik ezt, mára megbékéltem vele, és egy-két mondatot képes vagyok kipréselni magamból. Ennek ellenére általában egyedül ücsörgök a hajó különböző pontjain. Gondolkozom, néha papírra vetem, hogy mire jutottam, és egyre csak tervezgetem, hogy mi lesz velem ez után az út után. Az ásványvizemet kibontva különös vágyat éreztem arra, hogy visszautazzam az időben, és megmondjam az apámnak, hogy csalódtam benne. És ami azt illet, édesanyámban is legalább annyira. Hogy lehettek eddig ilyen kegyetlenek, hogy megfosszanak ettől a gyönyörtől?! Ha az élet legalább egy ilyen élvezetet tartogat még számomra a zene élményén kívül, akkor komolyan fontolóra kellene vennem, hogy többet nem térek vissza a szülői házba. Új életet kezdhetnék valahol máshol, ahol nem ítélnek meg a szüleim alapján, és még csak hírből sem ismerik a nevem. Egy félmosoly kúszik az arcomra, ahogy elképzelem magam egy másik helyre, egy másik időben.
Aztán, ahogy felpillantok az ásványvíz mellől összeakad a tekintetem egy velem szemben ülő fickóéval. Ugyanolyan magányosan ül a pult másik végében, de valójában ő is máshol jár. Kivéve akkor, amikor összenéztünk. Akkor egy kicsit mind a ketten kiszakadhattunk a magunk gondolatai közül.
Corentin Lambert
Hi Darling, this is my name
❖ UTAS
❖ HOZZÁSZÓLÁSAIM : 8 ❖ FELSZÁLLTAM A HAJÓRA : 2014. Jan. 15. ❖ AHOL MEGTALÁLSZ : 0402-es számú kabin ❖ HOBBY : festés és fényképezés ❖ PÁRKAPCSOLAT : jelenleg nincs
Tárgy: Re: Corentin & Vania | nous nous rencontrons par hasard Vas. Jan. 19, 2014 12:19 am
Vania-nak
Egy dolgot megtudtam már a hajóról azon kívül is, hogy a legkülönfélébb szerzetek a legátláthatatlanabb célok egész rengetegét dédelgetve érkeztek ide: azt, hogy mindenhol uralkodó a minőség egészen addig, míg a vendégek be nem teszik az adott helyre a lábukat. Amíg el nem árasztja a csacsogás, addig az a bár is igen ígéretes helynek tűnik, ahol estére élő zenét harangoztak be. Különös, az énekesnő neve valahonnan rémlik, de nekem sosem volt az igazi a memóriám. Talán ha majd meglátom az arcát is - Pat elráncigált koncertekre olykor, de ha a kapcsolatunk emléke itt is kísérteni akar, akkor alighanem a gyengeségem hamarosan felülkerekedik majd a kíváncsiságomon, és még az előadás kezdetét sem várom meg, nem hogy a végét. Letelepedek a bárpultnál, ez egyébként is alkalmas hely arra, hogy belássam az egész teret. Hogy figyeljem az érkező énekesnőt, és hogy meglepve konstatáljam: azt hiszem, nem épp az otthoni koncertekről ismerős. Bár otthonról, ez igaz. De miért is? Kutatok agyamban, és újságok címlapjai ugranak be, de még mindig nem tudom mihez kötni a dolgot. Elvégre nő, és nekem egyelőre minden csinos nőről Pat ugrik be, lehetőleg a hozzá kapcsolódó keserédes emlékek összességével, azok kínzó egyvelegével karöltve. Ezen minden esetre illene változtatnom, bár nem tudom, mennyire lesz égő, ha az előadása után odamegyek az énekesnőhöz, és megérdeklődöm tőle, hogy pontosan honnan is lehet nekem olyan ismerős. Énekét hallgatom. Emlékek ezrei özönlenek el, én meg csak fulladozom köztük, hiába adom fel egyelőre az italom kortyolgatását. Üvölteni tudnék, valamivel el kell foglalnom magam, különben a végén még valami depresszióba zuhanva fogom végigülni a különféle bárpultok mellett, folyamatosan italozva ezt az egész hajóutat. Tekintetem időről-időre visszavándorol a nőre, aki közben abbahagyja művészi tevékenységét, és maga is leül a pulthoz, annak a másik felére, majdnem szemközt velem. Nem telik el sok idő, és pillantásunk is összeakad - kíváncsiságom nyilván nem vész el a semmibe attól, hogy elsőre nem kaptam meg a választ, honnan is ismerhetem. Nos, hát majd megkérdezem tőle, ha alkalmam adódik. Egyelőre azonban csak egy barátságos, de távoli gesztusra telik, poharam emelem felé, mintha koccintanék, s közben íriszeiben tartom pillantásomat. Ha gondolja, majd reagál rá valamit. Ha nem, akkor kiderül, győz-e felettem a kíváncsiság.
~köszönöm a türelmet~
Corentin & Vania | nous nous rencontrons par hasard
Az oldalon a következőképpen oszlik meg a nemek, valamint a kasztok aránya. Regisztrációkor ezen információk mérlegelése után dönts.
NŐK: 39 FŐ FÉRFIAK: 25 FŐ
❖ ❖ ❖ ❖ ❖
SZEMÉLYZET: 8 FŐ UTASOK: 15 FŐ TISZTEK: 2 FŐ SZÁRAZFÖLDIEK: 0 FŐ
chatbox
kanonok & keresettek
A következő karakterek mind-mind nagyon fontosak az oldalon játszó karaktereink életében! A keresett karakterek topicban bővebb információt is megtudhatsz róluk. Jó nézelődést! KATT
HAIDEN BUTLER
LEWIS MARCUS
MATTHEW WYTHE
PIPER FITZPATRICK
DAVID SILVERSTONE
JASON HOPEWALEY
kiemelt társak