❖ IDÉZET : "No stop sign, speed limit, nobody gonna slow us down; like a wheel gonna spin it nobody gonna mess me around...
Hey Satan payin' my dues playing in a rocking band...
Hey Mumma just look at me I'm on the way to the promised land...
I'm on the highway to hell don't stop me...
I'm on the highway to hell and I'm goin' down all the way, way down I'm on the highway to hell..." ❖ : ❖ HOZZÁSZÓLÁSAIM : 19 ❖ FELSZÁLLTAM A HAJÓRA : 2014. Jan. 11. ❖ KOR : 32 ❖ AHOL MEGTALÁLSZ : bárhol... mindenhol... ❖ HOBBY : bajkeverés, bajkeresés ❖ PÁRKAPCSOLAT : vagy inkább pár kapcsolat^^ ❖ :
Valahogy egészen addig nem voltam képes elhinni, hogy tényleg sikerül megszöknöm az államokból, ameddig el nem indult a hajó. Úgy voltam vele, hogy bármelyik pillanatban megjelenhet az anyám és valahogyan visszarángat. Nem így lett, szerencsére. A látványos start, s a kikötő teljes elhagyása azonban megnyugtatta a lelkem. Nem mintha nem lenne lehetséges, hogy a fedélzeten összefutok egy-egy ismerőssel a felsőbb körökből, de az talán még külön öröm is lenne. Legalább nem nekem kellene elmesélnem, hogy merre jártam. Tudnák maguk is és ki lehetnének akadva egész idő alatt. Még jobban. Igen, talán az lenne a legjobb. Nem vagyok fehér kesztyűs jellem, tehát a munka nem billent ki az egyensúlyomból, még úgy sem, hogy azért elképesztően megterhelő. Ki gondolta volna, hogy a pincérkedés ennyire fárasztó tud lenni? Megvártam, hogy a nagy roham kissé alább hagyjon, s amennyire lehetett, nem vettem fel új asztalokat, hogy lassan kifussak belőlük. Alapvetően meg van adva, mennyi időnként lehet kimenni pihenőre, de ez természetesen kamu. Akkor mész ki, amikor éppen nincs dolgod. Dolog pedig mindig akad. Egy egészen hosszú szakaszt lehúzva, mikor már nem bírtam tovább, odasétáltam az egyik kolléganőmhöz, a műszakvezetőnkhöz. - Most kicsit kevesebben vannak... Kimehetek szusszanni egyet? - kérdeztem tőle, próbálva kedves hangnemet megütni, de a cigarettaadagom már oly annyira hiányzott, hogy ha nem lenne belém ütve, hogy a vendég az első és egyéb blabla, akkor már rég az egyik kekeckedőre öntöttem volna az italát. Kell ez a munka, ez a kiutam a tébolydából. Gemma gondterhelten sóhajtott egyet - valószínűleg éppen valami nem klappolt -, végigmérte a terepet, majd engem, s végül csak bólintott egyet. - Aztán siess vissza! - mondta még parancsoló hangon, de én már vettem is le kötényem, s a felesleges cókmókommal együtt beküldtem azokat a szekrényembe, kivettem a cigim, majd bezárva a szekrényajtót már siettem is a fedélzetre, a kijelölt hely felé, hogy füstölhessek egy sort. A csönd és nyugalom szinte cirógatta a lelkem, ahogy pár pillanatig csak álltam, lerúgva magassarkúm és élveztem, hogy a talpam minden pontja érintkezik a padlóval. Felemelő érzés volt, pedig alapvetően jól bírom a satucipőket, de ez egyszerre sok volt nekem. Majd megszokom... Mikor már eléggé kiélveztem ezt a helyzetet, fogtam magam és leültem valami magasabb helyre, hogy tudjam lóbálni a lábam, s öngyújtót véve nekiálltam a káros füstfelhő eregetésének. Persze ennél több kellett volna a teljes nyugalomhoz, de kezdetnek megfelelő.
A hozzászólást Delilah Montgomery összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Jan. 18, 2014 10:52 am-kor.
Corentin Lambert
Hi Darling, this is my name
❖ UTAS
❖ HOZZÁSZÓLÁSAIM : 8 ❖ FELSZÁLLTAM A HAJÓRA : 2014. Jan. 15. ❖ AHOL MEGTALÁLSZ : 0402-es számú kabin ❖ HOBBY : festés és fényképezés ❖ PÁRKAPCSOLAT : jelenleg nincs
Talán reális, hogy akármilyen nagy hajóra is legyen bezárva az ember, az érzés egy idő után kezdi szűkíteni körülötte a teret: az unalom mindenhol ugyanúgy unalom. Talán azért, mert nem veszem rá magam, hogy kártyajátékokon áldozzam fel a pénzemet, de esetleg az is tehet róla, hogy egyetlen éjszakára sem vagyok hajlandó megfizetni senkit, hogy az ágyamba feküdjön. Viszont az érzés nem tompul, sőt. Egyre erősödik, és hamarosan rávesz, hogy járjam be a hajó minden zugát, ahová bemennem nem tilos. Még olyan szféráit is ennek a monstrumnak, ahová egyébként be sem tenném a lábam, mert a testem most itt keres izgalmakat magának, ez a legvalószínűbb. Valahogy így kerülhetek a dohányzók helyiségébe, más magyarázatot ugyanis nem találok rá. Állok a falnak támaszkodva, és figyelek. Kevéssé klasszikus öltözetem, mely csupán egy farmerből és egy ingből áll megint, hozzá pedig fekete cipőt viselek, még mindig a figyelem nem vágyott központjába helyez. A legtöbben furcsállják, megbámulnak azért, mert inkább élményekre szeretek költeni, nem pedig öltönyökre és zakókra. Egyszerűen nem az a típus vagyok. De a tény, hogy nem tartozom az önimádó mágnások és modellek országába, az igazán a bőrük alatt is pénzt hordók közé, egyúttal engedélyt ad nekem arra, hogy valamivel hétköznapibban viselkedjek én is. Megfigyeljem például magamnak a fiatal nőt, aki szinte észre sem vesz, úgy siet el mellettem. Én viszont gyorsan felfigyelek rá. Egyrészt azért, mert kirívóan csinos. Persze szép nőket könnyen találni ezen a hajón, de ő más, mint az itt dolgozók többsége, és egyelőre képtelen vagyok megmondani, miért olyan nehéz őt egy bolti eladóval, vagy bármilyen más foglalkozást űző személyzeti taggal beazonosítanom. Másrészt viszont inkább lázadó lelke az, ami magára vonja a szemeim. A mozdulat, ahogy cipőit lerúgja, ahogy végre megszabadítja tagjait a munka nehézségétől, mely nyilván még kínzóbb úgy, ha tudod, hogy mások az összes pénzüket elszórakozni vannak itt. Egyelőre azonban nem szólítom meg, hisz nem venném a szívemre, ha hangom alapján venné csak észre, hogy itt vagyok, és ijedelmében esetleg baja is eshetne, ami nem volna másé, csak az én hibám.
Delilah Montgomery
❖ SZEMÉLYZET
❖ IDÉZET : "No stop sign, speed limit, nobody gonna slow us down; like a wheel gonna spin it nobody gonna mess me around...
I'm on the highway to hell and I'm goin' down all the way, way down I'm on the highway to hell..." ❖ : ❖ HOZZÁSZÓLÁSAIM : 19 ❖ FELSZÁLLTAM A HAJÓRA : 2014. Jan. 11. ❖ KOR : 32 ❖ AHOL MEGTALÁLSZ : bárhol... mindenhol... ❖ HOBBY : bajkeverés, bajkeresés ❖ PÁRKAPCSOLAT : vagy inkább pár kapcsolat^^ ❖ :
Valamikor nagyon régen ki voltam akadva azokon az embereken, akik sipákoltak a munka miatt. Most úgy éreztem, hogy fehér kesztyűs létem sokkal jobban kiütött rajtam, mint amennyire szerettem volna. Pedig én mindig lázadtam. Fekete ruhát vettem fel, mikor mindenki színeset és hippiként parádéztam, amikor mindenki szürkét hordott. Sosem érdekelt a divat, vagy a márkák, sosem pattogtam úgy, ahogyan fütyültek nekem és... Azt hittem, én nem az az elkényeztetett liba vagyok, mint mindenki más, de most kellett rájönnöm, hogy én is az voltam, az vagyok, csak éppen másképpen. Jó, ez a nagy bölcsesség azért nem pár óra munka alatt ragadt rám, inkább az elmúlt hónapokban, mióta leléptem otthonról. Tudtam, hogy nem volt ott rossz dolgom, de azt is, hogy nekem nem az a sors való. Bár... ez sem. Azonban a jelen pillanatban megfelelőnek tartottam. Élveztem, ahogy a káros füst kiszivárog ajkaim közül. Sosem szerettem kifújni, sokkal inkább lassan kiengedni, s figyelni, ahogy semmivé foszlik. Ez sok mindent szimbolizált nekem. Újabb mélyet szippantottam, majd a kihelyezett hamutartóba szórtam cigarettám leégett végét, ekkor véve észre a sarokban ácsorgó személyt. Soha életemben nem voltam szívbajos típus, s annak ellenére, hogy a csendes illető meglepett, ennek nem adtam jelét. Éppen csak szemem sarkából lestem rá, majd visszafordultam egyik szenvedélyemhez, de szám sarkában apró mosoly bujkált. Keresztbe vetettem lábaimat, s talpaimat némileg megtornáztattam. Cigarettám elnyomásáig nem szólaltam meg, akkor viszont igen. - Esetleg Ön is rágyújtana? - kérdeztem végül, de nem néztem felé, csak azzal az apró kis mosollyal játszottam szám sarkában, s egyik kezemmel megigazítottam kósza hajtincsem, ami az arcomba garázdálkodott. Furcsa egy érzés volt tudni, hogy valaki úgy figyelt a sarokból, hogy igazából még csak el sem bújt. Ki tesz ilyesmit? Nem igazán tudtam, de nem voltak elő ítéleteim, bár azért kíváncsi lettem rá, mi célból ücsöröghet egy férfi - szemrevaló férfi - egymagában, dohányzásra kijelölt helyen, úgy, ha nem dohányzik. Már pedig mikor beléptem, nem volt itt füst, tehát az előtte lévő percekben biztosan nem füstölgött itt senki. Bár ez a hely egyértelműen a felsőbbrendűek - mondom ezt én - játszótere, akik bármit megtehetnek. Az biztos volt, hogy nem alkalmazott. Látszott rajta, még a futó pillantásból is. Valahogy a kisugárzása sejtette velem. Meg az, hogy nem láttam még a dolgozók között. Bár ez nem akkora biztosíték.
Corentin Lambert
❖ UTAS
❖ HOZZÁSZÓLÁSAIM : 8 ❖ FELSZÁLLTAM A HAJÓRA : 2014. Jan. 15. ❖ AHOL MEGTALÁLSZ : 0402-es számú kabin ❖ HOBBY : festés és fényképezés ❖ PÁRKAPCSOLAT : jelenleg nincs
Türelmesen várok, pedig nem volt mindig sajátom ez a szokás, és most sem kifejezetten éreztem annak. Ám bevallhatom, hogy szórakoztató figyelni valamit, miközben azt várom, hogy észrevegyen ő is. Nem követtem, és az, hogy megakadt a szemem kissé lázadó, de mégis lélekmelengető viselkedésén, talán nem büntetendő. Most mégis csintalanságot vélek felfedezni magamban, vagy legalábbis nem tudom másképp értelmezni, hogy szám sarka enyhe mosolyra rándul. Természetesen nem engedem, hogy a kifejezés megtapadjon ott, nem vagyok valamiféle vén kujon, aki fiatal lányokat bámulni jött ide. Mégis ez az, ami fenn tudja tartani a türelmemet egészen addig, míg a hölgyemény nem csak észrevesz, de tudtomra is adja ezt azzal, hogy megszólít engem. - Nem, köszönöm. Ellököm magam a faltól, és elindulok én is abba az irányba, ahol ő áll. Figyelemmel követtem minden mozdulatát, még ha nem is a lehető legélesebben néztem végig teste vonalát, csinos domborulatait. Inkább az mozgatta meg a fantáziám, ami mögötte van ennek az egésznek, hiszen mégis művész vagyok, vagy mi a fene. Igaz, mindemellett persze férfi is, és ez nem elhanyagolható. De férfi lehetek akármikor, művész viszont csak a művészet közelében - úgyhogy most ennek áldozom magam. - Nyugalmat kerestem, azért vagyok itt. Persze ne higgye, hogy megzavart. Nem kergette el a nyugalmamat, az ember társaságban is lehet nyugodt. Okfejtésem inkább valamiféle legyezgetésnek tűnik, vagy legalábbis sokkal több értelme nincs. Mert nyilván olyasmit mondok ugyan, ami szerintem igaz, de eközben csak közeledem, és még jobban figyelem őt. Miért is kell akkor mindehhez beszélnem? - Magát ez nyugtatja meg? - hogy ne tiszteletlen legyek, nem mutogatok a cigarettája felé, csak a fejemmel intek körül: elvégre a dohányzóban vagyunk, ide a normálisabbja, azaz rajtam kívül mindenki más nyilván csak dohányozni jár. Ám válaszát már nem várom meg. - Mert akkor nyilván jóval több feszültség van a szervezetében, mint amennyi például engem ér. Együttérzek. Amíg el nem indult ez a hajó, rám is rám fért volna akár egy egész doboz - kezdek bele valamibe, ami azonban túl hosszú történetnek ígérkezik.Azt azonban nem vetem fel, hogy meséljen magáról ő is, legalább annyit, amennyit én. Remélem, magától is megteszi.
Delilah Montgomery
❖ SZEMÉLYZET
Kicsit meglepett a fordulat, hogy elindult felém. Mármint egyértelmű volt, hogy ha megszólítom, akkor minimum valamit reagál, de az, hogy még el is indult felém... Mondjuk legalább egy órás szünetet érdemeltem volna a mai megállás nélküli hajtásomért, de persze nem panaszkodhattam. Sőt. Majd visszatérek, mikor visszatérek. Mikor visszautasította a cigarettát, csak megvontam a vállam, elvégre nem is volt konkrét szándékom, hogy adjak is neki, csak elegánsan igyekeztem elkezdeni a társalgást. Ami szerintem sikerült is. Talpam és bokám mozgatásával kötöttem le magam, ameddig odaért hozzám, s közben beszélni kezdett. Nem volt ellenemre a sok beszéd, igazából már megszoktam a dolgot. Sokan vannak, akik szeretnek fecserészni és igazából, ha valakinek ez a szíve vágya, hogy velem beszélgessen, hát nem lehettem annyira udvariatlan, hogy visszautasítsam. - Sok mindennel vádoltak már, de azzal még nem, hogy bárkinek felkavartam volna a lelki békéjét. Pontosabban... rossz értelemben biztosan nem. Vagy csak nem mondták még - mondtam kissé kiszélesítve mosolyom, a szavaimban volt némi önirónia, de annál több pajkos kacérkodás. Nem, nem volt célom kikezdeni a férfival, de hát egy ilyen magyarázkodásba át-áthajló kijelentésre az ember hogyan máshogy reagáljon? Én így szoktam. Mikor elkezdett elemezgetni, kissé nagyobb figyelmet fordítottam felé, sőt, egyenesen ránéztem, s csak hallgattam amit mondott. Nem, nem mintha azt hinném, hogy nem ismerem saját magamat, sokkal inkább, kíváncsi voltam, mit fog hozni ez az egész helyzet. - Úgy érzi, Önnek a hajó hozott megnyugvást? - kérdeztem tőle, majd úgy döntöttem, újra rágyújtok. - Szabad? - kérdeztem tőle, bár mondjuk kissé alaptalan volt a kérdés, hiszen a dohányzóhelyiség arra való, hogy az ember füstölögjön benne. Etikett, fránya etikett, ami különösen belém ivódott az évek során, pedig szerettem volna félrerakni. Az elit környezet kihozta belőlem mindazt, amit az évek tanulmányai a bőröm alá szivárogtattak. Belém vésődtek. Azért megvártam a választ, s ha igenlést kaptam rá, akkor rá is gyújtottam. - Tudja, én nem kikapcsolódni jöttem a hajóra, a munka pedig talán jobban megvisel, mint gondoltam volna. Tömény és fárasztó. Ráadásul nem vagyok megelégedve a szárazföldi életemmel. Így igen, azt hiszem, ez megnyugtat. - mondtam neki őszintén. Mégis mi okom lett volna titkolózni? Ez amúgy sem volt sok minden. Persze azért voltak azok az információk, amiket nem adtam ki. Nem kell tudnia arról mindenkinek, hogy mennyire rossz kislány tudok lenni. - És magát mi nyugtatja meg? - kérdeztem kicsit elmosolyodva, s beleszívtam a cigarettámba, hogy a már szokványos módon eresszem ki a füstöt, de közben érdeklődve figyeltem. Felkeltette őszinte érdeklődésem ez a beszélgetés.
Corentin Lambert
❖ UTAS
Talán kissé hirtelen lovalltam bele magam ebbe a még igazán el sem kezdődött társalgásba, bár nem látom, hogy újdonsült beszélgetőprtnerem, már ha az lesz, visszahőkölne, amint elindulok felé. Úgy látom, nem is tudok neki különösebb meglepetést okozni. Nyilván nálam kirívóbb személyiségekkel is találkozhatott már ezen a hajón, és rajta kívül is - munkakörétől függetlenül. Belegondolva saját iménti szavaimba, azokat akár sértésnek is vehette volna. Nos, több évnyi házasság után, amikor az ember elbukik, nem teljesen alaptalanul érezheti, hogy egyszerűen nem tudja megtalálni a nőkkel a hangot, hiába is próbálkozik. Bennem is volt valami ilyen a Pattel való hosszú se veled, se nélküled típusú viszonyunk után. De ezt most már lezártam, vagy legalábbis épp most próbálom tényleg lezárni, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy nem kell Patnek mindenben igazának lennie. - Nem, én sem vádolom vele, félre ne értsen - szólok aránylag sietősen, hátha mégis szükség van rá ebben a helyzetben, hogy magyarázzam a bizonyítványt. Ám mosolya arra utal, hogy nincs mitől félnem, nem okoztam a lelkének végzetes töréseket, miközben még azt sem tudom, kihez van szerencsém. - Még nem, sajnos - jegyzem meg.- Nyugodtan - teszem hozzá, amikor udavariasan megkérdezi, rágyújtson-e. Maga az, hogy eljöttem, nyilván nem változtathatja meg az otthoni életemet. Talán ha az itteni út alatt megoldást találnék minden nyomasztó problémámra, akkor lennének válaszok, és megérkezhetne az áhított nyugalmam is. Ezt azonban nem fejtem ki most. Inkább hallgatom, ahogy ő beszél. Története vitán felül érdekesnek mondható. Azért jött ide, hogy dologozzon, hogy más életet keressen magának? Ebben hasonlítunk, és lássuk be, az ő terve pénzkímélőbb is, mint az enyém. Halvány mosolyt engedek meg magamnak. - Mivel foglalkozik itt, ha megkérdezhetem? - bontogatom a fonalat tovább, ám közben ő is kérdez, amire természetesen válaszolnom illik. - Talán a munkám megnyugtatna, de most távol vagyok tőle - mondom. - Csak találgathatok, de jelenleg igazából egyáltalán nem vagyok nyugodt - vallom be szégyellős félmosollyal a szám sarkában. Nem tartom szégyennek, hogy nem vagyok különösebben boldog. Szerintem nagyon kevesen azok az itt lévők közül.
~sajnálom, hogy az este úgy eltűntem~
Delilah Montgomery
❖ SZEMÉLYZET
- Nem vettem magamra – mosolyogtam rá lazán a további magyarázkodását leszerelve. Ha még jobban belelovalta volna magát, nah az már idegesítő lett volna, de így még egészen kedves. Furcsa, de kedves. Soha nem éreztem magam pszichomókusnak, se lelki szemeteskukának, mármint olyannak nem, aki alkalmas ilyesmire, ennek ellenére egyre jobban kezdtem észrevenni, hogy mások valamiért mégis szeretnek velem mélyre menő beszélgetéseket folytatni. Nem, nem igazán értettem miért, de tényleg nem volt ellenemre. A férfi különösen magányos típusnak tűnt azzal, hogy egyből ismerkedést kezdeményezett. Legyen, vágjunk bele. - És úgy gondolja, megnyugvást lelhet a hajóúton? – kérdeztem tőle érdeklődve, már dohányzás közben. Én tudom magamról, hogy sokféle pótcselekvésem van, ami különböző dolgok terápiás jellegű kezelésére alkalmazható. Azonban én ezeket magamnak építettem fel. Dilidoki nélkül – bár néha rám férne, de az más tészta. Kérdésén elmosolyodtam. Mivel is? Hát, nem hivatalosan éppen elhagyom az államokat, s talán vissza se térek, ha úgy alakul. Persze ezt nem fejtettem ki neki. - A felszolgáló személyzet tagja vagyok! – válaszoltam neki egyszerűen, majd vissza is kérdeztem. – Ön mivel foglalkozik, mikor éppen nem utazgat? – kérdésem már sokkal inkább a szárazföldi életére szólt, természetesen, ami kicsit új vizekre evezhette – haha szóvicc – beszélgetésünket. Hiszen ismerkedtünk, nem? - Itt megannyi lehetőség várja az utasokat, ezt biztos Ön is tudja. Biztosan talál majd valami megnyugvást. Biztosan nem dohányzik? – kérdeztem tőle ismét, most már őszinte szándékkal, hogy megkínálom. A beszélgetés kezdett olyan irányba keveredni, ami inkább egy lelkizés témakörébe sodródott. Nem baj, legyen. Ha most a pult mögött lennék, akkor adnék neki valami oldódó italt, hogy egyszerűbb legyen beszélnie. Hát, most e nélkül is megteszi. - Tudja… nekem még fogalmam sincsen, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Igazából még nem találtam meg a helyem a világban. Most is csak próbálkozom ezzel a munkával. Talán távol lenni otthonról, segít. – mondtam, bár szavamnak több mögöttes tartalma volt, mint amennyit belemondtam. Átpakoltam a lábaimat, hogy a másik legyen felül, miközben kiengedtem a füstöt az ajkaim között. – Önnek talán túlságosan egyhangú az élete, azért feszült. Szokott kikapcsolódni járni? Mármint úgy, amikor tényleg fesztelenül elengedheti magát. Én ugyanis ezt sem tartom igazi pihenésnek, hiszen annyi ember van itt, ráadásul olyan körökből, hogy az ember nem engedheti el magát. Legalább is, ez az én véleményem – mondtam mosolyogva, s szabad kezemmel megigazítottam a hajam, majd el is kezdtem az egyik tincsemmel játszadozni. Újabb füstfelhőt engedtem szabadjára, szépen, lassan.
Az oldalon a következőképpen oszlik meg a nemek, valamint a kasztok aránya. Regisztrációkor ezen információk mérlegelése után dönts.
NŐK: 39 FŐ FÉRFIAK: 25 FŐ
❖ ❖ ❖ ❖ ❖
SZEMÉLYZET: 8 FŐ UTASOK: 15 FŐ TISZTEK: 2 FŐ SZÁRAZFÖLDIEK: 0 FŐ
chatbox
kanonok & keresettek
A következő karakterek mind-mind nagyon fontosak az oldalon játszó karaktereink életében! A keresett karakterek topicban bővebb információt is megtudhatsz róluk. Jó nézelődést! KATT
HAIDEN BUTLER
LEWIS MARCUS
MATTHEW WYTHE
PIPER FITZPATRICK
DAVID SILVERSTONE
JASON HOPEWALEY
kiemelt társak