❖ IDÉZET : "Heave ho, thieves and beggars never shall we die." ❖ HOZZÁSZÓLÁSAIM : 14 ❖ FELSZÁLLTAM A HAJÓRA : 2014. Feb. 09. ❖ KOR : 59 ❖ AHOL MEGTALÁLSZ : Constantine ❖ PÁRKAPCSOLAT : Özvegy
Tárgy: Fedélzet - Ms Hamilton and the captain Hétf. Feb. 10, 2014 10:29 pm
Kövér mappával a hónom alatt haladok a fedélzeten és Mr Fairlane-t keresem az adminisztráció miatt. Ha jobban belegondolok, a tisztekkel többet kommunikálok, mint a saját gyerekemmel, aki ugyanezen a hajón szolgál.. A munkám az apaság rovására megy, a szám íze pedig egy pillanatig pont olyan keserű, mint a „Constantine” feliratú thermo-bögre tartalma a kezemben. Imádom a kávét. Babnak, őrölten, őrülten, fogni, vinni, inni – tudom melyik kávégép adja a legjobb főzetet.. És itt kell megállni egy pillanatra, megemlékezni a Sötét Napról (csak így nagybetűvel) aminek pontos részleteit sokak számára még mindig balladai homály fed. Rövidített verzió: magamból kikelve suttogva ordítok a f&b managerrel, hogy ha nem kapok záros határidőn belül egy csésze kávét, fogom a ladikot és jéghegynek vezetem. A hosszabb verzió: meghibásodott egy apró alkatrész az általam preferált masinában.. folytatásképp lásd a rövidített verziót. Mentségemre szóljon három dolog: aznap migrénem volt; vénember vagyok már, és a vénemberek mind bogarasok; koffeinfüggőség – se pia, se drogok, nekem ez jutott. De vissza a jelenbe – Cameront keresem, közben bejárom a fedélzetet, ha hibát látok intézkedem az elhárításáról, mosolygok az utasokra, csevegek – furcsa jelenség, de a Constantine vendéggárdájával szóba elegyedni olyan, mintha a napi sajtót olvasná az ember. Aktualitások, természetesen pletykák – mintha mind egy búra alatt ülnénk: innen tudom én is, hogy akit megszólítani készülök szőke hölgy (Lány. Pont annyi idős, mint a lányom.) 45%-os valószínűséggel kapcsolati terapeuta. - Elnézést, Ms Hamilton..? Szabadna elrabolnom az idejéből néhány percet? -
Tárgy: Re: Fedélzet - Ms Hamilton and the captain Szer. Feb. 12, 2014 3:48 am
The captain & Rose
Can I help You?
Azt hinné az ember, hogy mindenhol csak az éhezés, nyomor és pánik keltette téboly uralkodik, ahogy azt a hírek rend szerint beharangozzák. Ezzel szemben a Constantin-on egy teljesen más élet dominál. Az utasok befolyásosak, tehetős emberek, kiknek minden lépése nyugalomról, és megfontoltságról árulkodik. A frissen vasalt, testre szabott öltönyök és lágy esésű drága ruhák végtelen tengerét testesíti meg a fedélzet. Mintha egy idióta verseny indulna a jelenlévők között, aminek se értelme se tétje nincs.. legalább is számomra. Persze tudom, ha nyíltan nem is, de a háttérben hatalmi játékról van szó; fitogtatják az erejüket, összemérik a vagyonuk és hasonlók. Az igazat megvallva én sem tűntem ki túlságosan a tömegből. Felvont, büszke állal vonultam fel s alá, mint egy díva. A sors fintora, nemde? Könnyed lépteim vertek visszhangot a padlóról.. még ha akartam volna sem tudtam volna, elkerülni a kis csoportokba tömörült emberek figyelmét. Éreztem tekintetüket magamon, és hallottam, hogy megindulnak a pletykák és kritikák, miknek központjában természetesen én álltam. Egy pillantással sem illettem őket, megjegyzések és beolvasások nélkül sétáltam el mellettük, viszont annál jobban hegyeztem a fülem, hátha olyat hallok, amit már nem tűrhetek szó nélkül. Amit nem tudok az nem fáj, csakhogy szeretek mindent tudni. A lenéző és gyűlölködő női pillantások mellet a férfiak elismerő, faló nézését is éppoly érdektelenül fogadtam. Ma nincs hangulatom a bájolgáshoz. Komolyan nincs egy értelmes, tökéletesen átlagos ember ezen a hajón, akinek kötelessége az előítélet mentesség?! Már szinte lődörgök céltalanul a gondolataimba meredve, mikor egy férfi hang ránt vissza a jelenbe. - Igen?! - fordulok meg kíváncsiságtól vegyes hanglejtéssel. Nem kellett törnöm sokáig az agyam, hogy rájöjjek, kihez is van szerencsém, de az sem lepett meg, hogy tisztában van azzal, ki vagyok én. Döbbenetesen őszinte mosoly kúszott ajkaim sarkába, de ha ez még nem lett volna elég.. bujkáló mosolyom is rövidesen megmutatkozott. - Hogyne, akár többet is. Talán segíthetek valamiben, vagy esetleg bajban van? - élénk fantáziám most sem fogta vissza magát; pofátlan rosszindulatom ismét utat tört magának. Az itteni környezet nem kis mértékben van hatással rám, habár ez az erkölcsi fertő, ami a Constantine-t megszállta, csak az olyanokat vonja alá, mint amilyen én is vagyok. Aki nem tudja pontosan: a határ melyik felén áll.
Haiden Butler
Hi Darling, this is my name
❖ IDÉZET : "Heave ho, thieves and beggars never shall we die." ❖ HOZZÁSZÓLÁSAIM : 14 ❖ FELSZÁLLTAM A HAJÓRA : 2014. Feb. 09. ❖ KOR : 59 ❖ AHOL MEGTALÁLSZ : Constantine ❖ PÁRKAPCSOLAT : Özvegy
Tárgy: Re: Fedélzet - Ms Hamilton and the captain Szer. Feb. 12, 2014 6:59 am
Megfordul, fájón szép és hallatlanul fiatal – én pedig a kezemet nyújtom neki, mert bár az egyenruha alapján a cápák is tudják, hogy én vagyok én, az illem ugye megkívánja. - Haiden Butler. Sétál velem egy darabon? – Ha igen a válasz, úgy felkínálom jobbomon a helyet, a karomat; Ha nem, úgy finoman igyekszek a korlát felé orientálódni Ms Hamiltonnal, hogy mások haladását ne akadályozzuk még annyi időre sem, ameddig kikerülnek minket. Kevésen múlik, hogy nem kezdem el forgatni sötét nézésemet, kérdésében intenzitás – mintha csak Rio-t hallanám. Meglepettségemet nem is palástolom. - Bajban, Ms Hamilton? Milyen bajban lehetnék? – Mert két dolog van, amit én bajként élek meg: a süllyedő hajó és az eltüntetésre váró hulla – egyik esetében sem ezt a törékeny alakot meszelném le. - Úgy értesültem, hogy ön a kapcsolatok terapeutája. Érdekelne, hogy úgy általánosságban a kapcsolatoké, gondolok itt rokonságra, vagy csak párokkal foglalkozik? –
Tárgy: Re: Fedélzet - Ms Hamilton and the captain Pént. Feb. 21, 2014 5:08 am
The Captain & Rose
Még nem volt szerencsém csevejbe elegyedni vele, de úgy hallottam az etikett és jó-modor bajnoka, amit nem is csodálok. Elvégre ő a kapitány, példaképként kell állnia minden egyes mozzanatával a hajón tartózkodók előtt. Rövidesen meg is mutatkozott jellemének ezen része, ami charme-jával fűszerezve talán túl mesebelinek tűnt. - Rosalie Hamilton, de azt hiszem ezt már tudja. - csúsztattam kezem az övébe, hogy kezet fogjunk, miközben mosolyom parányi szemtelenségről árulkodott. - Örömmel. - karoltam a férfiba, majd útnak is indultunk, lassú, megfontolt léptekkel a forgalmas fedélzet zsúfolt légkörében. A legtöbben azért járnak fel, hogy gyönyörködjenek a kilátásban, ami konkrétan a nagy semmi (víz ameddig a szem ellát), vagy hódoljanak kártékony hóbortjuknak a dohányzásnak, amivel tudatosan terelgetik magukat a koporsóba. Ők tudják. Minden esetre én nem mérgezem magam ezzel.. van bennem így is épp elég méreg, ami előbb utóbb a sírba visz. - A bajok nem válogatnak. Pozíciótól függetlenül megtalálják az embert, a legkülönbözőbb formákban. - a korabeli férfiak általában azért keresnek fel, hogy a terapeuta segítségét kérjék a magánéletbeli dolgaik helyrehozására, bár a ladikon eddig más jellegű felhívások tömkelegét kaptam, kiéhezett vén csontoktól. Egyáltalán nem háborít fel, inkább szórakoztatónak találom. Nem mintha Mr Butlert hozzájuk hasonlíthatnám. Mindenesetre igazam volt, előkerült a várva várt téma, ami valamelyest megnyugtatott. Már-már az is felmerült, hogy esetleg én vagyok valamiféle bajban, ezért keresett meg a férfi. - Inkább a párok problémakörére vagyok szakosodva, de családi témában is sok tapasztalatom van. - hirtelen egy kis srác szalad el mellettem, olyan hévvel, hogy ha nem kapaszkodtam volna meg a férfi karjában, már a padló repedéseit vizsgáltam volna közelebbről. Fülemben visszhangzott vidám kacaja, ami eloszlatta minden hirtelen jött haragom. - Szóval? Van valami gondja?! - kérdeztem rá újból, habár majdnem biztos voltam benne, hogy női problémai vannak. Elvégre minden férfi végzete egy nő, aki a mennyekbe repítheti, vagy megjárathatja vele a poklok poklát. Kicsit elragadtattam magam, de mindent összevetve ez az igazság.
Haiden Butler
Hi Darling, this is my name
Tárgy: Re: Fedélzet - Ms Hamilton and the captain Hétf. Feb. 24, 2014 4:14 am
Munkaköri kötelességem az udvarias, de nem személyeskedő viselkedés – keskeny a határvonal, de úgy vélem egész jól megtanultam lavírozni a hosszú évek folyamán. Évek, melyeket a családomtól távol, idegenek között töltöttem – feleségül vettem egy asszonyt, húsz évvel később eltemettem, és most itt állok, nem tudván mit kezdjek a gyerekemmel, aki nem átallott felnőtt nővé cseperedni közben. Ennek fényében nagyképűség nélkül kijelenthetem, valóban a jó modor bajnoka vagyok, sőt koronázatlan királya: én azon is nevetek, amin igazából sírni kellene. Mosolyom a lényem része, villanykörtéhez hasonlatos – üres, de azért ragyogó. - Valóban. – A szokásos bájcsevejek során értesültem a foglalkozásáról, és nem csak arról – ha az erről a nőről keringő pletykáknak csak a fele igaz… Akkor az elsők között kellene lennie azok közt akiket feláldoznánk, ha dívna még a szokás a háborgó tenger és a nők kapcsán. Bízom a hajóban, hiszek a hajóban, szeretem a hajót, de egyszer egy hülye már kijelentette: „ez a hajó elsüllyeszthetetlen!” – és mi lett a vége? - Lekötelez kisasszony. - Büszkén sétálok vele, ahogy tenné azt minden korombéli fosszília, ha egy Ms Hamiltonhoz hasonló szép, fiatal nő megajándékozná őket a társaságával, ehhez még kapitánynak sem kell lenni. Elhaladunk más utasok mellett, összesúgnak, méregetnek minket – este valószínűleg jót fogok nevetni a most szárnyra kapó spekulációk hallatán. - Vitathatatlanul igaza van, Ms Hamilton. – Nagyon nem szeretnék bajként tekinteni arra, ami miatt most a hölgy drága idejét rabolom, de alapjába véve ember vagyok, emberi gondokkal – és ha már egy szaktekintélyt vezetett a fedélzetemre a sors, miért is ne kérdezném meg? Szólásra nyitom a számat, és be is csukom ahogy elrohan mellettünk az új generációs forgószél (vagy tasmán-ördög) egy kiskölyök képében. Még csak nem is láttam, hogy honnan érkezett, de nincs is érkezésem ezzel foglalkozni – helyette aktívan segédkezek a lány egyensúlyának megőrzésében: tekintetem az arcát fürkészi. Nem ritka az utasok között a zéró tolerancia, láttam már kedvesnek hitt teremtéseket is fúriává változni, ha valaki nekik ütközött… Ms Hamilton nem is tudja, mennyire hálás vagyok, hogy másodpercek alatt túllép a dolgon. - Huszonhárom éves lányom van, nem tudom mennyire jelent ez gondot számomra. – Mosolyodok el keserűen, aztán nagy levegőt véve belekezdek – automatikusan lehalkítom a hangomat, senki másra nem tartozik a mondanivalóm, még akkor sem ha nincs semmi garancia Ms Hamilton diszkréciójára. - Itt dolgozik ő is a hajón pincérként, és szerintem nem túlzok ha azt mondom, hogy születése óta most először vagyok huzamosabb ideje elérhető közelségben a számára, és vica versa… Amíg élt az anyja addig sem volt szoros kapcsolatunk, azóta viszont kifejezetten nehézkes a kommunikáció. Arra gondoltam hogy esetleg ön tudna valami… nem is tudom …tippet, trükköt, vagy varázsigét ajánlani, ami a helyes irány felé vezetne. Maholnap ötven éves leszek, és félek a saját gyerekemtől. – Nagy kedvem lenne lesütni, lehunyni a szemem, de felnőtt ember ilyet ugye nem csinál – ha már bevallottam, hogy gyáva vagyok, következésképpen rossz apa, mi rosszabb érhet?
Az oldalon a következőképpen oszlik meg a nemek, valamint a kasztok aránya. Regisztrációkor ezen információk mérlegelése után dönts.
NŐK: 39 FŐ FÉRFIAK: 25 FŐ
❖ ❖ ❖ ❖ ❖
SZEMÉLYZET: 8 FŐ UTASOK: 15 FŐ TISZTEK: 2 FŐ SZÁRAZFÖLDIEK: 0 FŐ
chatbox
kanonok & keresettek
A következő karakterek mind-mind nagyon fontosak az oldalon játszó karaktereink életében! A keresett karakterek topicban bővebb információt is megtudhatsz róluk. Jó nézelődést! KATT
HAIDEN BUTLER
LEWIS MARCUS
MATTHEW WYTHE
PIPER FITZPATRICK
DAVID SILVERSTONE
JASON HOPEWALEY
kiemelt társak